Rezervă bilete de avion online!

Peste 950 de companii aeriene

Ryanair, easyJet, WizzAir, Blue Air
Găsiți bilete ieftine de avion către toate colțurile lumii!

Promoții la bilete de avion din România

Bilete de avion, hoteluri, asigurare de călătorie…

Pe site-ul smartfly.ro veți găsi ofertele pe care le căutați. Oferim bilete de avion ieftine către toate colțurile lumii, cele mai bune hoteluri și apartamente de lux, cât și asigurări de călătorie atractive. Totul la prețuri accesibile!

Prețuri competitive

Călătoriile la preț redus sunt specialitatea noastră. Numai cu noi veți putea găsi cele mai bune discounturi la biletele de avion, promoțiile în timp real la hoteluri, și cea mai avantajoasă asigurare de călătorie.

Rezervări rapide

Motorul nostru de căutare pentru bilete de avion ieftine compară instant milioane de conexiuni și le alege pe cele mai bune. Rezervările de bilete de avion nu au fost niciodată atât de ușoare!

Conexiunile ideale

Vă punem la dispoziție conexiuni convenabile, atât pentru zboruri low-cost, de linie, cât și charter. Cu noi veți merge în călătoria visurilor dumneavoastră!

Cum găsiți bilete de avion ieftine?

Astăzi, majoritatea persoanelor care planifică o călătorie în străinătate aleg avionul ca mod principal de transport. De asemenea, zborurile între orașele pe rute domestice au devenit din ce în ce mai populare. Deși cumpărarea unui bilet de zbor pare a fi cea mai scumpă și complicată soluție, nu este întotdeauna așa.

Pentru a rezerva un bilet de zbor la cel mai mic preț este de ajuns să verificați pagina noastră cu cele mai frecvente întrebări. Acolo veți găsi sugestii despre când și unde să vă cumpărați biletele, unde puteți găsi cele mai ieftine bilete și cum să le achiziționați la prețuri și mai mici.

Când sunt biletele de zbor disponibile la cel mai mic preț?

Cele mai ieftine bilete pot fi cumpărate pentru zborurile planificate toamna sau iarna, după sezonul turistic. Dacă scopul călătoriei nu e o vacanță într-o zonă însorită sau plimbările prin parcuri pline de verdeață, cele mai ieftine luni din an în care vă recomandăm să vă rezervați zborul sunt octombrie, noiembrie, ianuarie și februarie. De asemenea, prețul biletelor de avion pentru zborurile din a doua jumătate a lunii decembrie se apropie de cele pentru sezonul turistic, din cauza sărbătorilor de iarnă. De aceea, vă puteți aștepta la prețuri reduse la biletele de avion imediat înainte și după sezonul de vacanță, în iunie și septembrie.

Dacă doriți să mergeți în vacanță vara sau să petreceți Anul Nou într-un loc interesant, fără să plătiți în plus pentru zbor, cel mai bun mod este să cumpărați un first-minute ticket, imediat după ce oferta a apărut în sistem. Majoritatea companiilor aeriene pun la dispoziție clienților bilete de avion cu câteva luni sau chiar un an în avans. Căutând prin calendarul de rute, veți putea găsi cu ușurință bilete de zbor la cel mai bun preț. În ceea ce privește companiile low-cost, cel mai bun preț pentru biletele de avion este disponibil cu două sau trei luni în avans, iar pentru companiile de linie, cu aproximativ o jumătate de an în avans.

Sunt biletele de zbor mai ieftine chiar înainte de plecare?

Se întâmplă de multe ori ca biletele de zbor să fie mai ieftine cu câteva zile sau chiar ore înainte de plecare. Acestea sunt așa-numitele oferte last-minute, când operatorii de zbor reduc semnificativ prețul biletelor care nu au fost vândute până în acel moment. Aceste reduceri sunt folosite în special pe parcursul verii de către operatorii charter pentru cele mai populare destinații de vacanță. Călătorii care au răbdare și au disponibilitatea de a-și împacheta rapid bagajele și a se prezenta la aeroport pot cumpăra bilete cu reduceri de până la 50 sau 70 la sută.

În cazul companiilor low-cost sau de linie se întâmplă mai rar ca prețul biletelor de avion să scadă cu câteva zile înainte de zbor. Dacă acest lucru se întâmplă, diferențele nu sunt la fel de mari ca în cazul zborurilor charter. Totuși, merită să monitorizați ofertele anumitor companii aeriene înaintea zborului planificat. În decurs de o săptămână, acestea pot schimba prețurile nu doar de la o zi la alta, ci și de la o oră la alta, luând în considerare numărul de locuri ocupate pe zbor în acel moment.

Când rezervați biletele de avion?

Cel mai bun moment pentru a rezerva bilete de avion este mijlocul săptămânii (marți și miercuri), când majoritatea oamenilor sunt ocupați. De obicei, lunea se analizează rezultatul vânzărilor de sâmbătă și duminică, când companiile aeriene înregistrează cel mai mare interes pentru ofertele lor din partea călătorilor. Pe de altă parte, marțea încep vânzările pentru călătorii de weekend, pentru city break-uri. În această zi, prețurile pot fi crescute artificial de către companiile aeriene.

Cel mai bun moment al zilei în care să rezervați biletele de avion este dimineața, între 8 și 11. De asemenea, merită să verificați prețul biletelor și la miezul nopții sau la 4-5 dimineața, deoarece în acele perioade paginile înregistrează cel mai mic trafic de vizitatori, iar prețurile zborurilor pot fi reduse semnificativ.

Cum reduceți costul biletului de zbor?

Pentru a reduce prețul biletului de avion, merită să țineți cont de câteva reguli. Soluția principală este să renunțați la opțiuni precum asigurarea bagajului (dacă aveți asigurare de călătorie separată), check-in rapid, prioritate la îmbarcare sau alegerea locului în avion. Dacă zburați doar pentru câteva zile, puteți lua în considerare să împachetați numai bagajul de mână, pentru care nu trebuie să plătiți suplimentar.

O altă modalitate prin care puteți economisi bani este să alegeți opțiunea de online check-in și să printați biletul de zbor. Pentru a nu atrage costuri suplimentare înainte de călătorie, este esențial să completați corect câmpurile privind informațiile despre pasagerii pentru care se rezervă biletul de zbor. Dacă greșiți detaliile, modificarea acestora poate implica o taxă suplimentară (în special în cazul companiilor low-cost). Dacă doriți să transferați un bilet de zbor pe numele altei persoane, costul acestei operațiuni poate depăși semnificativ prețul original al biletului.

Prețul unei călătorii cu avionul poate fi mai scăzut dacă alegeți zboruri directe și cumpărați bilete de zbor fără escală. De asemenea, puteți lua în considerare zborul din/către aeroporturi aflate la o distanță mai mare de centrul orașului, dacă ați verificat în prealabil că transportul de la aeroport până în oraș nu este mai costisitor decât prețul biletului spre aeroportul principal.

Pentru călătoriile scurte (de câteva zile), este mai profitabil să cumpărați două bilete de zbor separate pentru dus și întors, întrucât companiile supraestimează prețul de întoarcere. De asemenea, puteți alege oferte speciale de zbor oferite de două companii diferite, care zboară între aeroporturi diferite – de exemplu, cu plecare din Cluj-Napoca și întoarcere în Târgu Mureş. În cazul în care nu sunteți legați de date fixe de plecare și întoarcere, cea mai bună soluție este opțiunea de „date flexibile”. Puteți economisi sume considerabile dacă verificați prețul biletelor de avion în zilele adiacente datelor de plecare și întoarcere pe care le-ați setat. De asemenea, biletele de zbor în grup pot fi mai scumpe decât cele standard, așadar merită să faceți rezervări separate pentru fiecare persoană, în special dacă grupul este format din câțiva membri.

Unde verificați cele mai ieftine bilete de avion?

Cele mai ieftine bilete de avion pot fi găsite direct pe site-urile de rezervări online, precum www.smartfly.ro. O soluție bună pentru a nu rata cele mai bune oferte este să vă abonați la notificările de prețuri reduse și la ofertele curente. De asemenea, vă puteți înscrie în grupurile social media create de călători, unde membrii împărtășesc informații despre cele mai mici prețuri sau despre erori în sistemele companiilor aeriene.

Există vreo altă metodă prin care să găsiți bilete de avion ieftine? Cel mai bun mod este să folosiți motoarele de căutare pentru bilete de avion. Aici puteți găsi informații despre toate zborurile disponibile și reducerile de preț actualizate, toate într-un singur loc. De asemenea, puteți filtra rezultatele în funcție de preț, aeroportul de destinație sau numărul de escale/transferuri. Mai mult, în motoarele de căutare pentru zboruri ieftine puteți cumpăra biletul de zbor ușor și rapid, dar puteți și închiria mașină, cumpăra asigurare de călătorie sau puteți face rezervare la hotel.